Een stijl voor uw huwelijk kiezen

Het kiezen van een stijl voor uw huwelijk is een zeer persoonlijke aangelegenheid. U en uw partner hebben de mogelijkheid om uit allerlei soorten stijlen te kiezen. Misschien kiest u wel gewoon het liefst voor een klassieke stijl. Of wilt u er een speciaal thema aan verbinden. Het leuke van het kiezen van een bruiloftsstijl is dat de stijl als een rode draad door de huwelijksdag heenloopt. Of eigenlijk is de stijl al te herkennen voor de bruiloftsgasten als zij de uitnodiging voor het huwelijk ontvangen. De uitnodiging is zo te ontwerpen dat de huwelijksstijl alvast duidelijk is.

Stijl of compleet thema voor uw huwelijk?

Een stijl voor het huwelijk kiezen, is nog weer anders dan een compleet thema. Bij een stijl valt te denken aan klassiek of romantisch of exclusief of juist minimalistisch. De stijl is verder uit te bouwen met een specifiek thema. Daarbij is het dan leuk als ook de bruiloftsgasten in de stijl van het thema komen.

Een voorbeeld is het organiseren van een boerenbruiloft met natuurlijk het huwelijksfeest in een luxe boerenschuur. Of misschien wilt u wel aan het strand trouwen in een Bohemien stijl. Het is ook mogelijk om de stijl terug te laten komen in een specifieke kleur. Bijvoorbeeld een bruiloft met de kleuren blauw en wit of goud met zilver. Zo is er allerlei inspiratie op te doen om een stijl voor uw huwelijk te kiezen.

Maak een moodbord

Het is bij het kiezen van een huwelijksstijl een goed idee om een moodbord te maken. Dat werkt inspirerend en geeft u al een concreet beeld van hoe u de stijl van uw bruiloft wenst. Het is natuurlijk ook mogelijk om een gespecialiseerd huwelijksbureau of een weddingplanner in te schakelen. Of wilt u alles zelf in de hand houden? Dan is het goed om voor de stijl van de bruiloft de rode draad als uitgangspunt te nemen.

Een bruiloft in romantische stijl is nog altijd populair net als de klassieke bruiloft. De stijl is overal in terug te laten keren van bruiloft bord tot de bruidsjurk en van de decoratie tot de bedankjes. Uiteraard is het mogelijk bezoekers qua kledingstijl te laten aansluiten bij de bruiloftsstijl of bij het thema. Of u laat de gasten daarin vrij en geeft geen specifieke aanwijzingen of subtiele hints voor de stijl van het huwelijk.