De gemiddelde kosten van een huwelijk

De gemiddelde kosten van een huwelijk bedragen 15.000 euro. Of wat ruimer genomen tussen de 12.000 en 18.000 euro. Er zijn bij een huwelijk doorgaans altijd vaste kosten. Of je moet al op een maandag of andere dag gratis trouwen bij de gemeente en verder niets doen. Als u een geweldige huwelijksdag wenst met alles erop en eraan zijn de kosten gemiddeld 15.000 euro. Het is dan aan u de keuze om meer of minder uit te geven. Hieronder een overzicht van de kosten, zodat u zelf (op basis van uw persoonlijke wensen) een budget kan opstellen. Wij adviseren sowieso om en budget vooraf met elkaar te bespreken. Zo probeer je het allemaal binnen de perken te houden.

Gemiddelde kosten een bruiloft voor verschillende onderdelen

De trouwlocatie met het feest neemt doorgaans de grootste hap uit het budget. U mag rekening houden met de gemiddelde kosten van een huwelijk voor een trouwlocatie van 7.000 euro. Of met een bedrag tussen de 6.000 en 8.000 euro voor de bruiloftslocatie met catering. U wilt de bruiloft uiteraard ook laten vastleggen. De kosten van een fotograaf komen gemiddeld uit op 1.500 euro. Wij adviseren u om ieder geval niet te besparen op de kosten van de fotograaf. Dit zijn, naast de prachtige herinneringen, een van de weinige dingen die u altijd zult bewaren. Voor de trouwringen die gemiddeld 1.500-2.000 euro kosten net als een trouwjurk.

De bruidegomskleding valt doorgaans net even wat goedkoper uit (500-1000 euro). Misschien wilt u een speciale trouwauto. Helaas kunnen wij u niet echt zeggen wat dit kost. Gaat u voor een klassieke VW bus (250-400 euro), een luxe Lamboghini of uw eigen auto (0 euro). Verder zijn er kosten voor muziek tijdens het huwelijksfeest. Een band is gemiddeld met een bedrag van 1.900 duurder dan het inhuren van een dj (gemiddeld 500 euro). Dan zijn er nog uitgaven voor het bruidsboeket, styling van de bruid, uitnodigingen en de bruidstaart.  Zo zijn er meer kleine uitgaven. Bijvoorbeeld voor een bruiloft bord die niet mag ontbreken net als de bedankjes voor de gasten. Al met al komen de gemiddelde kosten voor een bruiloft dan al snel uit op 15.000 euro.

Kosten voor een huwelijksreis

Een groot aantal bruidsparen kiest ervoor om na de bruiloft op huwelijksreis te gaan. Of om luxe te overnachten in een bruidssuite. Dat zijn uiteraard ook nog huwelijkskosten om rekening mee te houden. De bruiloft is zo duur of zo goedkoop mogelijk te maken als u wenst. Op de bruiloftslocatie is al snel geld te besparen en helemaal als u de gastenlijst beperkt. Ga uit van uw eigen wensen en uw eigen budget. Op basis daarvan is voor iedereen een droomhuwelijk samen te stellen. Overigens zijn er allerlei praktische tips beschikbaar om juist te besparen op de gemiddelde kosten van een huwelijk.

Bruiloftbord mag niet missen op uw bruiloft.
Een bruilofbord kost gemiddeld 70-90 euro inclusief ezel.