Belangrijkste to do’s voor een trouwerij

Er zijn belangrijke to do’s voor een trouwerij. Als eerste is het al belangrijk om een huwelijksdatum te plannen. Bij de planning van de datum hoort ook het in ondertrouw gaan en een afspraak met de trouwambtenaar. Natuurlijk maakt u ook een afspraak bij het stadhuis of kerk om het huwelijk in te zegenen. Dit zijn de eerste stappen op weg naar een fantastische huwelijksdag.

Het is ook van belang om ver van tevoren al de droomlocatie te regelen voor de receptie en het huwelijksfeest. Dit is pas allemaal het begin, want er zijn nog veel meer to do’s voor een trouwerij. Denk maar aan het vragen van getuigen, ceremoniemeester, uitzoeken van bruidskleding en samenstellen van de gastenlijst.

Budget vaststellen en reserveringen maken

Een van de belangrijkste to do’s voor een bruiloft is het vaststellen van het budget. De hoogte van dat bedrag bepaalt wat de mogelijkheden zijn. Ga er overigens maar gerust vanuit dat de kans groot is dat het duurder uitvalt. Het uitzoeken en boeken van een trouwauto is alvast mogelijk als de huwelijksdatum en tijd bekend is. Datzelfde geldt voor het reserveren van een fotograaf, kapper, dj of band.

Wilt u direct na de bruiloft op huwelijksreis of de nacht doorbrengen in een huwelijkssuite? Dat is natuurlijk een belangrijke to do die betrekking heeft op de tijd na de huwelijksdag. Overigens is het natuurlijk nodig om de trouwringen te regelen net als het bruidsboeket en bruiloftsdecoratie. Denkt u ook aan een bruiloft  bord voor de huwelijkslocatie om uw gasten welkom te heten?

Uitnodigingen versturen

U wilt natuurlijk dat alle voor u belangrijke gasten erbij zijn als u gaat trouwen. Daarom is het versturen van de uitnodigingen een van de belangrijkste to do’s voor de trouwerij. Om vroegtijdig het huwelijk al aan te kondigen, is het mogelijk een ‘Save the Date’ bericht te versturen. De officiële uitnodiging komt dan later. Op de uitnodiging is het vervolgens mogelijk de cadeauwensen te vermelden.

Het is ook leuk om een gastenboek te regelen en bedankjes voor de gasten uit te zoeken. De to do’s zijn per trouwerij uiteraard verschillend, want de een houdt het klein en de ander viert het groots. Dit zijn in elk geval de belangrijkste to do’s voor een trouwerij om rekening mee te houden. Vergeet ook niet om het huwelijk aan te kondigen bij de werkgever om vrije dagen te regelen.

Print onze checklist uit en ga aan de slag met het plannen van jullie droom bruiloft!

Checklist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *